EAL Foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi
Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Prinditav versioon | Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse  
Autor: Pealkiri: kas ajakirjanikud võivad kuuluda parteisse?
karin
Junior Member
**

Postitusi 10
Registreerunud 26-1-2007
Asukoht kodulinn Tallinn
Kasutaja on eemal

Tuju: sjuper

[*] postitati 26-1-2007 20:56
kas ajakirjanikud võivad kuuluda parteisse?

tänasel meediakonverentsil arutati taas, kas ajakirjanikud võivad kuuluda parteisse. ühest arvamust muidugi polnud. praegu reeglina ei kuuluta, vähesed hannesrummid va.

areeni teiste "keeniustega" arutasime ka ükspäev sama teemat. meile tundus, et kultuuriajakirjaniku puhul ei tohiks see küll kedagi häirida.
kas pole parem kui inimene avalikult oma maailmavaadet näitab (a la mis vahe kas EÜS, spordiklubi vms), kui seda varjab, aga artiklites ikka selgelt ühe huvigrupi poole kaldub?
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U karin's ICQ status Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
dagmar
Junior Member
**

Postitusi 6
Registreerunud 23-1-2007
Kasutaja on eemal

[*] postitati 27-1-2007 14:15

Mina isiklikult ei kuulu parteisse, aga see ei tähenda, et mul poleks kindlaid maailmavaatelisi eelistusi. Selles suhtes on tõesti kahe otsaga asi - kui ma oleksin avalikult parteis, oleks see lugejate suhtes ausam ehk. Sest olgem ausad, objektiivne saab olla ainult teatud tasandini. Ükski inimene pole läbinisti objektiivne.

Aga õnneks olen ma n.-ö tarbijaajakirjanik, kirjutan toidust ja saabastest. Seega ei tohiks see kedagi häirida, kui ma sotsdemmide või reformikate hulka kuuluks. Aga kui ma oleks uudistes, siis oleks vist teine lugu.

Kultuuriajanikega on ilmselt sarnane asi, jah.
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U
Gopala
Junior Member
**

Postitusi 2
Registreerunud 31-1-2007
Asukoht Tallinn
Kasutaja on eemal

[*] postitati 31-1-2007 13:32

....ei tohiks see kedagi häirida, kui ma sotsdemmide või reformikate hulka kuuluks....
Nii on (eetrit täidavad ju Rumm ja Tarandid SDEst, Astok ja Järvi Reformist). Eesti praeguse meediapraktika kohaselt pole ka probleem kui kuulud ehk oled tihedalt seotud IRLi (JK Raid) või veelparem Rohelise parteiga (värske näide Eelrand).
Rahvaliiduga on asi keerulisem - mäletan lärmi, mis puhkes kui maakonnalehe Vooremaa peatoimetajaks sai Rahvaliiduga seotud olnud tegelane (andestust, nime ei mäleta). Keskerakonnaga on asi hoopis keeruline - sinna kuulumine ja seos sellega pole praegu üldse lubatud. Võimalik siiski, et ajad muutuvad ja keelatud/lubatud erakondade nimekiri muutub koos ajaga. Koos sellega tuleb ka lauluraamatus ette uus lehekülg, kus iga erakonna kohta on juba uus refrään. Oled sa seejuures tarbija-, kultuuri- või uudisteajakirjanik ei oma erilist tähtsust.
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U Gopala's ICQ status
Ats
Junior Member
**

Postitusi 4
Registreerunud 1-2-2007
Kasutaja on eemal

[*] postitati 2-2-2007 15:41

Ma ei näe kuhugile erakonda kuulumises seni mitte mingit probleemi, kui ei alustata avalikult oma poliitiliste eelistuste avaldamist.
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U Ats's ICQ status
Gopala
Junior Member
**

Postitusi 2
Registreerunud 31-1-2007
Asukoht Tallinn
Kasutaja on eemal

[*] postitati 9-2-2007 10:25

Küsimus, kas presidendi nõunikuks läinud Toomas Sildam ajakirjanikuna avaldas oma poliitilisi eelistusi THI suhtes? Või kas THI ordeni kavalerid Aarne Rannamäe ja Peeter Kaldre tegid ja teevad sedasama? Või kas Urmas Klaas realiseeris oma poliitilisi eelistusi Postimehe peatoimetajana enne Reformierakonna poolt maavanemaks nimetamist? Või kas Kaarel Tarand ei kultiveeri omaenese kirjatükkide, teemade ja autorite valikuga terve riigile kuuluva ajalehe kaudu oma poliitilisi eelistusi? Poliitikaajakirjanik, kel puuduvad poliitilised eelistused on sama mõttetu, nagu kultuuriajakirjanik, kel puudub kultuuris maitse-eelistus. Küsimus on selles, et ca 30-40%% Eesti elanike poliitilist maitset praegune meedias ei arvesta. See pole üksikute ajakirjanike probleem, see on meedia ja terve ühiskonna probleem.
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U Gopala's ICQ status
Ummu
Junior Member
**

Postitusi 3
Registreerunud 26-1-2007
Asukoht Tallinn
Kasutaja on eemal

Tuju: keskmine

[*] postitati 16-2-2007 17:15

Kahjuks on seni nähtud vaid teatud erkondadega koostööd tegevate ajakirjanike nn rüvetatust, kuid ennast valgeteks kutsuvate erakondadega tihedat ja sageli varjamatut koostööd tegevate toimetajate, kelle loendisse võiks lisada eelnimetatuile juurde kümneid nimesid, eetilisus ega usaldusväärsus ei tekita muus ajakirjanduses pea kunagi probleeme. Toomas Sildam oli kahtlemata hea ajakirjanik, aga kas ta oli ehk uue prsidendi meeskonnas juba märksa varem kui valimised toimusid? Kas Kaarel tarand esindab enda või tema taga kõrguva Tarandite klanni ja nendega otseselt seostuva erakonna (mitte maailmavaatelist) korporatiivseid hoiakuid? Urmas klaasist Postimehe kauaaegse peatoimetajana ei maksa kõneldagi, siisn on kõik niigi selge. Minugi poolest, ka ajakirjanikul võib olla partelisi eelistusi, aga ärge keelake neid siis Allan Alakülalt või kellelt tahes "teise leeri" kuuluvalt tõsiseltvõetavalt ajakirjanikult. Miks seda tõrjutakse? Aga vaid seepärast, et suur osa ajakirjandusest ei aktsepteeri reaalset pluralismi ega lõppkokkuvõtets ka euroopalikku sõnavabadust. Kahjuks.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U Ummu's ICQ status
Ats
Junior Member
**

Postitusi 4
Registreerunud 1-2-2007
Kasutaja on eemal

[*] postitati 9-3-2007 12:46

Olen eelneva kommentaariga täiesti ühel meelel ja arvan, et kõigil on õigus ennast maailmavaateliselt määrata (erakonda kuuluda) ja töö on töö, ning iga ajakirjandusega tegeleja on võimeline oma kirjutisi ka apoliitiliselt luua.
Vaata kasutaja profiili Otsi kasutaja postitusi Saada kasutajale U2U Ats's ICQ status

Mine lehekülje lõppu