Image

Ukrainas tegutsevate ajakirjanike toetusfond


4.03.2022



Annetusi Ukraina toeks koguvad ja selle eest abi organiseerivad mitmed organisatsioonid. Kui soovite toetada just ajakirjanikke, siis annetage Ukraina toetusfondi ( Ukraine Safety Fund ) lisades selgitusse “Ukraine”. Konto andmed allpool.


Selle fondi avasid Euroopa Ajakirjanike Föderatsioon (European Journalists Federation, EFJ) ja Rahvusvaheline Ajakirjanike Föderatsioon (Internatinal Federation of Journalists, IFJ). Kogu kogutud tulu läheb abi andmiseks ohus olevatele ajakirjanikele.


Ukraina kohalikud ajakirjanike organisatsioonid, Ukraina Ajakirjanike Liit ( National Union of Journalists of Ukraine, NSJU ) ja Ukraina Sõltumatu Meedia Ametiühing ( Independent Media Trade Union of Ukraine, NMPU ) teevad, mida suudavad, et päästa elusid ning aidata ajakirjanikel tööd teha, kuid nad vajavad abi. Rindelt teateid vahendavad ajakirjanikud vajavad esmaabipakke, kuuliveste, kiivreid ja ravimeid. Need, kes on jäänud rünnakute tõttu lõksu linnadesse ja küladesse, vajavad pääseteid ning humanitaarabi.


EFJ on sõja algusest peale olnud pidevas kontaktis Ukraina ajakirjanike organisatsioonidega ning koostöös IFJ-ga korraldab ohtu sattunud ajakirjanike evakueerimist, esmaabivahendite, ravimite ja isikukaitsevahendite ostmist ning selleks raha kogumist, Poolas logistikakeskuse avamist abisaadetiste Ukraina partneriteni toimetamiseks. EFJ ja IFJ tegelevad ka vajaduste kaardistamisega ja lobitööga UNESCOs, ÜROs ja ajakirjandusvabadust jälgivates organisatsioonides ning mujal.


Kuid nad vajavad meie abi. Kui soovite just ajakirjanikke toetada, annetage Ukraina ajakirjanike toetusfondi Ukraine Safety Fund IFJ kontol lisades selgitusse “Ukraine”.


Konto andmed:


Panga nimi: BNP_Paribas_Fortis


BIC: GEBABEBB


Konto number: BE64 2100 7857 0052 EUR


Riik– BE – Belgique


Konto omanik: AISBL FEDERATION INTERNATIONALE DES


Konto nimi: IFJ SAFETY FUND ACCOUNT



Lisateave:


International Federation of Journalists IFJ

+32 2 235 22 16

ukraine@ifj.org