Arutelu ”Kaalul on rohkem kui andmekaitse” 3. mail


26.04.2024



Üleilmsel pressivabaduse päeval, 3. mail kutsub Ajakirjanike Liit osalema arutelul ”Kaalul on rohkem kui andmekaitse”, mille fookuses on ajakirjanikud, andmekaitse ja ligipääs andmetele. Arutelu toimub ERRi pressikeskuses (Kreutzwaldi 14) ja algab kell 12.00


Huvilistel registreeruda SIIN


Ajakirjanikud tegelevad iga päev mitmesuguste andmetega, isikuandmete ja ärisaladustega nende hulgas. Kuid kõik andmetega seotu ei ole must-valge, lihtne ja alati üheselt tõlgendatav. Kuidas, millele ja miks on õigus ligi pääseda? Kuidas, mida ja miks on õigus avaldada? Või siis avaldamist keelata? Kas ja kuidas keelule vastu vaielda? Kuidas seadus ja selle tõlgendused tagavad, et pressivabadus ei saaks kannatada?


Võtame jutuks ka eelmisel aastal valminud uuringus „Dispute over Access“ Eestile tehtud poliitikasoovitused.


Ekspertidena on lubanud oma vaatenurka esitama tulla Andmekaitse Inspektsiooni peadirektor Pille Lehis ja Justiitsministeeriumi andmekaitseõiguse talituse juhataja Kristi Värk.


Lisaks oleme palunud oma seisukohti pressivabaduse kaitsmise ja andmekaitse raamis selgitama ka erinevate parteide nimekirjades Europarlamenti pürgivaid poliitikuid (täpsem teave TBA).


Arutamise I paneeli juhib EALi esimees Helle Tiikmaa ja II paneeli EALi juhatuse aseesimees Ago Gaškov.


Lisateave:


Helle Tiikmaa

Eesti Ajakirjanike Liidu esimees

eal@eal.ee

+372-5333-9699